Blog

Breaking news: Pickles on the barbie

Lieve pickles en picklientjes,

Aan het einde van deze maand zal de band er anders uit gaan zien. En anders gaan klinken. Na een hele zoete periode waarin ik onwijs veel moois heb meegemaakt in deze toffe band, moet ik toch een zure mededeling doen.

Op 30 juni 2019 vertrek ik samen met mijn vrouw en zoon permanent naar Australiƫ. Een droom die wij al jaren hebben!

Naast het feit dat ik onwijs blij ben dat onze droom eindelijk tot uiting komt, brengt het ook moeilijke dingen met zich mee. Het afscheid nemen als zanger van Ten Pickles For Johnny is zo’n lastig moment.

In de eerste plaats omdat ik het ultiem naar mijn zin heb met mijn medepickles. Naast muziek maken die ik zelf erg tof vind, zijn er liters bier, duizenden flauwe grappen en miljoenen kubieke meters lichaamsgassen de revue gepasseerd.

Toen ik begon in deze band, zag ik mezelf als een gitarist die ook een liedje kon zingen. Ik luisterde al twintig jaar naar dezelfde bands en mijn inspiratie was een beetje uitgeput. Op aanmoediging van mijn bandleden ben ik fanatiek naar andere muziek gaan luisteren.

Ook moedigden mijn vuige vriendjes me aan om buiten mijn comfortzone het stembereik steeds verder uit te breiden.

Inmiddels kan ik zeggen dat ik mezelf zie als zanger, die er ook wat gitaar bij kan spelen. Lieve pickles en picklientjes: onwijs bedankt voor de geweldige tijd.

Oh. En 15 & 21 juni is het de laatste kans om ons in de huidige samenstelling op het podium te zien. Ben jij erbij?

Zoetzure groet,

Tom

Comments: 4

 • Caroline Willemsen
  Beantwoorden 14 juni 2019 09:05

  Wat een zure bom…maar wishing you all the luck and love in the world, especially in Australia! Hopelijk tot gauw en bedankt voor jullie muziek!!

  • Pickle
   Beantwoorden 14 juni 2019 20:03

   Thanks voor je lieve reactie Caro! Maar geen paniek: de overige pickles blijven heerlijke muziek voor je maken! Gr Freek (voor jou bekend als Krol haha)

 • Vrony Elschot
  Beantwoorden 14 juni 2019 19:02

  Hallo Tom,
  We hebben altijd van jou genoten. Niet alleen als zanger van the pickles maar ook als mens. Je bent echt gegroeid als zanger van de band met een heel eigen stemgeluid.
  Ik wens jou en je gezin ” alle geluk van de wereld”. Heel veel levensgeluk in Australie.
  Een hopelijk zien we elkaar nog eens als je op vakantie bent in Nederland.

  • Pickle
   Beantwoorden 14 juni 2019 20:07

   Wat een lief bericht Vrony! Ik als broer van Tom kan het hier uiteraard alleen maar mee eens zijn :-). Wie weet tot ziens bij 1 van onze laatste optredens in de huidige samenstelling (morgen, zaterdag 15-7 in Everdingen of volgende week vrijdag 21-7 in Eindhoven)! Gr Freek

Post a Comment