Blog

Preview nieuwe TPFJ-hit “On The Run”

Afgelopen weekend, zaterdag 26- en zondag 27 september, heeft de band doorgebracht in de Volver Studio om haar nieuwe single op te nemen. Alvast een spoiler: deze top-samenwerking gaat zorgen voor een hit! Lees hieronder meer over het nummer, de samenwerking met Volver studio en om alvast wat previews te beluisteren.

Over het nummer On The Run:

On The Run is het eerste nummer dat TPFJ heeft geschreven in haar nieuwe samenstelling. Waar in het verleden ex-frontman Tom Miller een volledig nummer schreef, moest de band op zoek naar een nieuwe manier van schrijven. On The Run is een product van iedereen: Freek introduceerde de main riff, Jop & Joep bedachten de bridge en Pim zorgde met zijn drumpartij voor inspiratie bij Bram om een nummer te schrijven over rennen.

Over de samenwerking met Volver Sound Academy:

Toen de band zich vorig jaar had ingeschreven voor de Popronde, werd Freek al snel benaderd door producer Charly Rozenberg. Hij vond onze nummers te gek, maar dacht dat ze bij Volver Studio de nummers beter konden opnemen. Onze eerste samenwerking werd uitgesteld vanwege de verhuizing van Tom. Maar van uitstel kwam geen afstel: Charly en Freek bleven in contact en toen er een plekje vrij kwam in september was de afspraak zo gemaakt.

Proces Volver Sound Academy + TPFJ

Volver is meer dan een studio. In de Volver Sound Academy worden studenten opgeleid tot producer. Charly, met zijn collega’s Tim van der Zanden en Fred Rooijakkers, worden opgeleid tot producer door Senior producer & sound engineer / algemeen directeur én docent Crip Theeuwes.

De producers in spe bezochten een repetitie om de mogelijke nummers te beluisteren. Vervolgens ontving de band tips/feedback om de puntjes op de i te zetten.

De opdracht van de producers is om de single On The Run op te nemen in 24 uur: 16 uur opname-tijd en 8 uur mixen. Vervolgens wordt het eindproduct gemasterd door senior sound engineer Crip en is het nummer klaar om gedeeld te worden op de streaming-platformen van de band.

Preview On The Run:

De mix wordt eind oktober opgeleverd en dan moet er nog gemasterd worden, maar zo lang willen we jullie niet laten wachten. Tijdens het opname-weekend is het een en ander vastgelegd met de mobiel wat we graag met jullie delen. Veel kijk- en luister plezier!

 

Comments: 2

  • Ferry
    Beantwoorden 30 september 2020 17:05

    Mooie sound! Klinkt goed.

Post a Comment