Live Acoustic @ Cantine Theater

Op zondag 20 januari speelde Tom een akoestische set in het ‘Cantine Theater’ in Budel-Dorplein. Naast twee bekende nummers, verraste de frontman zijn bandleden door onverwachts een nieuw nummer te spelen.

Het is zondag 13.25 uur. Tom loopt tien minuten later dan gepland het Catine Theater binnen. Hij wordt opgevangen door Jeff van de organisatie. Jeff zegt Tom dat hij zijn spullen op het podium mag gaan leggen. “Ik opende de deuren en was overwhelmed door de ruimte. Wat een fantastische, historische plek om te spelen”, zegt de zanger.

Vergeet niet de video te checken onderaan dit artikel!

 

Cantine Theater

Het Cantine Theater heeft een bijzondere historie. Het gebouw dateert uit 1896 en werd gebouwd door de gebroerders Dor. De gebroeders Dor, eigenaar van de Zinkfabriek, bouwde een dorp voor haar medewerkers dat we nu kennen als Budel-Dorplein. Om de medewerkers van entertainment te kunnen voorzien, werd het Cantine Theater gebouwd.

Akoestiek

Frontman Tom is vooral onder de indruk van akoestiek. “Vanaf het moment dat ik het theater binnenliep, wist ik niet wat me overkwam. Qua looks is het by far één van de mooiste locaties waar ik ooit heb mogen spelen. Maar de akoestiek is wat deze zaal extra bijzonder maakt. Vanaf het balkon zou je op het podium een speld kunnen horen vallen.”

“Goed geluid maakt of breekt je show. Dat er ook nog eens een geluidsman rondliep die precies wist wat hij deed, maakte het voor mij een locatie die ik niet snel zal vergeten.” Deelnemers mochten een set van tien minuten ter gehore brengen. Tom koos ervoor om midden in zijn set opeens een nieuw nummer ‘Mirror On The Wall’ te spelen.

Mirror On The Wall

“Geïnspireerd door goed geluid, voelde ik me vrij om iets nieuws uit te proberen. Daarbij speelde ik op een ’try out’, dus leek het me ook een perfecte plek om een nieuw nummer ten gehore te brengen.” Het nummer ‘Mirror On The Wall’ gaat over de verwachting om perfect te moeten zijn.

“Of ik nu op mijn werk ben, of om me heen kijk in het dagelijks leven, veel mensen willen voldoen aan de verwachtingen van anderen. Perfecte plaatjes op Instagram, geweldige verhalen op Facebook, zolang het maar een beeld schetst dat je alles perfect onder controle hebt.”

“Die online plaatjes vertellen een verhaal. Maar de spiegel vertelt de waarheid.” In ‘Mirror On The Wall’ beschrijft een fictief personage over de realisatie dat hij/zij toch niet zo perfect is als hij zou willen zijn.

Laat zeker even weten wat je ervan vindt!

 

No Comments

Post a Comment