Blog

Breaking: Bram Naus is de nieuwe zanger van Ten Pickles For Johnny!

De zoektocht naar hét nieuwe gezicht van de band was een zware bevalling, maar na 9 maanden is het dan eindelijk gelukt. En de zoektocht heeft geleid tot een waardig opvolger van Tom Miller. Maak kennis met Bram Naus!

Bio Bram Naus:

“Ik ben van origine eigenlijk een drummer, dat was mijn droom als kind. Heb als 15-jarige hard gewerkt en gespaard voor mijn droom-drumstel van toen, wat ik trouwens nog steeds heb. Vanwege geluidsoverlast met drummen (sorry pap en mam), heb ik ook gitaar leren spelen via YouTube. Zo kon ik uiteindelijk lekker meezingen met gitaar.

Vanwege mijn grote interesse voor muziek koos ik voor de Philips van Horne, de middelbare school in Weert die bekend staat om haar goede muzikale begeleiding. Daar heb ik 6 jaar van alles mee gedaan, o.a. Philips van Horne Unplugged, Van Horne Pop en het Muziekgala.

Mijn eerste echte band was Soul with a capital S (SwacS) en we maakten soul & funk. De naam komt van een nummer van Tower of Power, een grote inspiratie voor deze band. We hebben in totaal 3 jaar gespeeld. Enkele hoogtepunten van die tijd:

Naast SwacS heb ik ook lang muziek gemaakt met Jeroen Segers en Willem van Dooren als ‘Bram Naus & the Calous Conundrums’ en ‘Fiddler’s green’. De ingrediënten? Iedereen een akoestische gitaar en zijn stem, waardoor een harmonieus geheel ontstond. Hier maakte ik ook kennis met het schrijven van eigen nummers, wat aangevuld werd met poppie covers. Met deze projecten heb ik veel opgetreden, vooral in cafe’s en intieme venues.

Nieuw tijdperk: lead zanger van Ten Pickles For Johnny!

De afgelopen 3 jaar heb ik te weinig muziek gemaakt, iets wat ik erg jammer vond maar wat gewoon gebeurde. Hoe meer mijn leven in Eindhoven vorm kreeg, hoe minder ik de connectie met de Weerter muziekscene hield. In Eindhoven had ik op dat gebied niks opgebouwd.

De vraag “Waarom doe je niks meer met muziek?” bleef me maar achtervolgen, maar ik had gewoon niet de juist uitdaging. Totdat ik uit het niets een appje kreeg of ik langs wilde komen voor een try-out bij TPFJ!

Via via had Freek, onze gitarist en tevens ‘regelneef’, gehoord over mijn ‘verleden’ als zanger en uiteraard ging ik in op de oproep: een lekker avondje jammen! De muzikale klik was er direct. De mix van rauwe instrumentals en cleane zang klonk lekker. De energie van de rock grunge combinatie zit er lekker in. TPFJ is voor mij een vette uitdaging omdat ik kan experimenteren met een genre waar ik altijd graag naar luister, maar nog niet eerder in heb gespeeld.

De repetities zijn lekker vlammen en het is tof om te zien dat de mannen wekelijks verrast worden door de melodische en ritmische zang die ik inbreng. De komende maanden gaan wij ons volledig focussen op het opdoen van ons eigen repertoire; want eigen werk maken is het mooiste dat er is.”

Bram

Wat te verwachten van de nieuwe Ten Pickles For Johnny?

Er wordt nu druk gewerkt aan nieuwe eigen nummers. Vervolgens worden deze tracks zo snel mogelijk uitgewerkt als promotie-demo, zodat venues aangeschreven kunnen worden. Ook is het doel om in 2020 weer de studio in te duiken.

Zeg, maar hoe klinkt die Bram dan? Hier een kleine sneak peak van het inzingen van onze promotie-demo:

No Comments

Post a Comment